Silke Kühmayer

CV

Silke Kühmayer is een gedreven danseres en danspedagoge. Op haar 9 jaar zette ze haar eerste danspasjes in deze balletschool “Body and Mind in Balance” te Merendree.

In het 6de leerjaar stroomde ze uiteindelijk door naar haar volgende opleiding tot professionele ballerina aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen waar ze afstudeerde in 2017.

Tijdens haar studies nam ze deel aan enkele professionele stages in het binnen- en buitenland waaronder, de “Juilliard Summer intensive” in New York en de “D&D intensive Ballet Masterclasses” in Brussel. Ze was ook te gast bij het Ballet Vlaanderen waar ze meedeed in de producties “Spartacus” en “Sleeping Beauty”.

In het schooljaar 2017-2018 zette ze haar dansstudies voort aan Fontys hogeschool voor kunsten in Tilburg, waar ze zich vooral focuste op nieuwe dansstijlen. Daar werd ze getraind in onder andere danstheater, Graham, Limon, hedendaagse dans, Floorwork, Instinctive performance en choreografie.

Vandaag de dag danst ze zelfstandig in verschillende kleinere producties en studeert ze als leerkracht secundair onderwijs in Gent. Ze is vastberaden haar kennis en ervaringen te blijven uitbreiden.  De kennis die ze natuurlijk ook graag wil toepassen en meegeven aan de leerlingen op deze school.