Deborah Verhasselt
Een passie voor dansKlassiek Ballet – Pilates

Deborah Verhasselt is een ambitieuze en volhardende jongedame. Haar passies gaan van dans en Pilates tot muziek en mode.

Follow by Email
Facebook
Instagram

CV

Deborah Verhasselt is een ambitieuze en volhardende jongedame. Haar passies gaan van dans en Pilates tot muziek en mode.
Deborah vertrok op haar 18de vol ambitie als enige Belgische naar het Zwitserse Lausanne om er les te krijgen aan de wereldberoemde balletschool van Maurice Béjart. Een mooie danscarriére leek er aan te komen tot een hardnekkige kwetsuur roet in het eten kwam gooien en haar het dansen op top-/wereldniveau onmogelijk maakte.
Deborah bleef niet bij de pakken zitten. Zij richtte haar eigen dansschool “Body and Mind in Balance” op in het landelijke Merendree en nam zich als doel om jonge talentvolle dansers een kwalitatieve klassieke dansopleiding te geven. Deborah is artistiek directeur van haar dansschool en gediplomeerd instructrice in de Pilates methode voor body conditioning & training.
Als dansleerkracht streeft Deborah ernaar om het beste uit elke jonge danser te halen. Zij geeft ieder kind evenveel aandacht wat Deborah ook doortrekt tijdens de lessen Pilates voor volwassenen.

1996
Deborah start haar opleiding tot professionele danseres aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. In juni 2004 studeert ze af.

2004
Van 2004 tot 2005 zet Deborah haar opleiding verder aan de Ecole-Atelier Rudra Béjart, Lausanne. Zij wordt er opgeleid door de beste danspedagogen en dansers, waaronder Michel Gascard, Azari Plissetski, Sylviane Bayard, Koen Onzia en Tancredo Tavares. Met deze groep toert Deborah gedurende twee maanden door Europa. Tijdens haar hele opleiding volgt ze geregeld internationale dansstages en maakt kennis met andere stijlen en technieken.

2006
Door een aanslepende enkelblessure beslist Deborah haar toe te leggen op danspedagogie en Pilates. In 2006 werd ze opgeleid tot gediplomeerd instructrice in de Pilates methode voor body conditioning & training.

2007
In 2007 start Deborah haar eigen balletschool en Pilates studio in Merendree. De school kan terecht een groot succes genoemd worden.

Tot vandaag
Deborah blijft zich bijscholen in Klassiek Ballet, Progressing Ballet Technique en Pilates.

Deborah’s zin voor organisatie en artistiek talent (dans en muziek) zijn noemenswaardig.